Grandhotel Pupp otevřel nové lázeňské centrum za 140 mil.Kč

Grandhotel Pupp v Karlových Varech začal kromě hotelových služeb poskytovat i lázeňské a wellness služby. Umožnilo to vybudování nového centra Pupp Royal Spa, které vyrostlo ve vnitřním nádvoří hotelu a stálo 140 milionů korun bez DPH, řekla dnes novinářům generální ředitelka hotelu Andrea Pfeffer-Ferklová. Pupp byl z prestižních karlovarských hotelů zřejmě poslední, kdo zatím lázeňské služby neposkytoval.

"Myšlenka začít poskytovat lázeňské služby tu byla už před asi deseti lety. Bylo i několik projektů na vybudování lázeňského centra. Teprve před dvěma lety jsme se rozhodli pro projekt, který připravil atelier KAAMA," uvedl Pfeffer-Ferklová.
 
Uprostřed historizujícího stylu hotelu vznikl moderní komplex s bazénem o rozměrech 13 krát devět metrů a saunami. S hlavní budovou je propojen třemi chodbami. Úpravou někdejšího zázemí hotelu pak vznikly prostory pro lázeňské procedury. Těch může poskytovat nyní hotel až 650 denně.
 
Na stavbu získal hotel příslib dotace ve výši 47 milionů korun z Regionálního operačního programu Severozápad, který je ale nyní pozastaven a není jasné, jestli prostředky na už dokončené projekty uvolní.
 
Vybudováním Pupp Spa centra chce hotel nabídnout nové služby a získat hosty, kteří by v hotelu trávili delší dobu. Dosud byla průměrná ubytovací doba mírně nad dva dny. Mění se i klientela hotelu. Podle ředitelky stále více převažují hosté z ruskojazyčných zemí. Například v současném období tvoří až 90 procent hostů.
 
Grandhotel Pupp v roce 2011 vykázal hotel zisk ve výši 14,2 milionu korun. Podle Pfeffer-Ferklové v loňském roce zisk vzrostl na zhruba 20 milionů korun.
 
zdroj: ČTK