Becherovka vydá speciální edici lahví se svými zakladateli

Společnost Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB) vydá speciální sběratelskou sérii lahví Becherovky, na kterých budou tři zakladatelé značky Jan Becher. Lahve s Josefem, Janem a Gustavem Becherem se na pultech obchodů objeví zřejmě na počátku března, řekl ČTK provozní ředitel Vladimír Darebník.

JBKB chce vydáním speciální série připomenout dubnové 200. výročí narození Jana Bechera, jehož jméno likérka nese. "Troufám si říct, že Becherovka je součástí české kultury. Je to nejstarší značka alkoholu na českém trhu. Je tu více než 200 let a je to neměnná receptura," uvedl Darebník.
 
Vydání speciální sběratelské edice je ale také jedním z kroků, jak chce likérka vrátit postavení karlovarské značky na trhu po výpadku způsobeném loňskou prohibicí. Firma odhaduje, že jí způsobila škody 100 milionů korun.
 
"Snažíme se spotřebiteli ukázat přidané hodnoty Becherovky. Před Vánoci jsme dali na trh vánoční edici. Té jsme vyrobili asi 300.000 kusů a do dneška je téměř kompletně prodaná," uvedl Darebník.
 
Na lahvích se objeví Josef Becher, který vymyslel recepturu Becherovky, Johann (Jan) Becher, který z likéru udělal známou obchodní značku a postavil také výrobnu, kde JBKB donedávna sídlila. Třetí lahev ponese postavu Gustava Bechera. Ten zase k likéru přidal oblíbený bílý porcelánový pohárek, který ke značce od té doby patří. Gustav byl také tím, kdo si nechal postavit karlovarskou Becherovu vilu, v níž je dnes krajská multifunkční galerie.
 
zdroj: ČTK