Právě se nacházíte:

NENÍ SŮL JAKO SŮL

Slovenská značka Bonitas, jejíž název v latině znamená dobroty, vyrábí bio produkty. Řídí se filozofií, že je možné jíst i očima, proto pojí skvělou chuť potravin s jejich krásou. A právě Bonitas nabízí černou sůl.

Černá sůl se těží nejčastěji ve vulkanických oblastech Indie a Pákistánu a je nerafinovaná. Navzdory svému názvu je zbarvená spíše do růžovošedé, a to díky svému chemickému složení. Na rozdíl od klasické soli je její chuť velmi specifická. Kvůli tomu se nedá moc zaměňovat za kuchyňskou sůl, kterou známe. Chutná totiž velice silně po vajíčkách a je ideální alternativou pro vegany. Používá se často jako koření do tofu a k napodobení vaječného salátu. Případně si můžete udělat „falešná míchaná vajíčka“, když si na cibulce usmažíte uvařený květák, zasypete ho kukuřičnou krupicí a přidáte černou sůl. Můžete s ní „posolit“ i čerstvý chleba s máslem.

Černá sůl se nejčastěji se používá v indické kuchyni, kde se přidává do kořenících směsí, salátů nebo chladivých letních nápojů. Můžete si ji i nasypat na kousek čerstvého ovoce, s nímž dobře vynikne její netradiční chuť. Použít se dá i do čatní. Černá sůl obsahuje velké množství železa a jiných minerálů. Pomáhá při trávení, čištění střev, plynatosti nebo pálení žáhy. Neobsahuje velké množství sodíku a ani nezvyšuje jeho obsah v krvi, proto je vhodná pro lidi s vysokým krevním tlakem a pro ty, kteří tolik nesolí. Blahodárně působí také na zrak. Černou sůl si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.